Verheugd AZ shopt in Tsjechië: "Dit is een grote stap in mijn carrière"

5 juli om 17:11

AZ heeft de gelederen versterkt met de komst van Richard Sedlacek. De negentienjarige middenvelder verruilt Sparta Praag voor de Alkmaarse eredivisionist, zo meldt AZ donderdag via de eigen kanalen. 

Sedlacek heeft een contract getekend dat hem tot de zomer van 2020 speler van AZ maakt. Bovendien is er een optie voor nog eens twee extra jaren opgenomen in de deal. De controlerende middenvelder sluit in eerste instantie aan bij de beloften van AZ. 

De Tsjech doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Sparta Praag en kwam afgelopen seizoen als aanvoerder van de Onder 19 uit in de Youth League. Bovendien is Sedlacek Tsjechisch jeugdinternational. Hij debuteerde nog niet in de hoofdmacht van zijn club. 

"Dit is een grote stap in mijn carrière", reageert Sedlacek op de AZ-website. "AZ is een goede club met één van de beste jeugdopleidingen. Ik ben een box-to-box-speler, die graag aan de bal is en doelpunten maakt."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij met de versterking. "Hij is talentvolle controlerende middenvelder die comfortabel aan de bal is. Richard heeft alle Tsjechische jeugdelftallen doorlopen. Daarnaast was hij afgelopen seizoen aanvoerder van Sparta Praag Onder 19. Hij kan nu in de sterke Keuken Kampioen Divisie spelen en we hopen dat hij bij ons de volgende stap in zijn loopbaan kan zetten."