Real Madrid slaat grote slag: aanwinst van 40 miljoen tekent zesjarig contract

5 juli om 18:41

Real Madrid neemt Alvaro Odriozola (22) over van Real Sociedad. De deal is donderdagavond bevestigd door beide clubs. Odriozola tekent een zesjarig contract bij de Spaanse Champions League-winnaar. 

Woensdag maakten Spaanse media al melding van een akkoord tussen Real Madrid en Real Sociedad en donderdag is de transfer dus officieel gemaakt. Odriozola moet komend seizoen de concurrentiestrijd aangaan met vaste rechtsback Dani Carvajal. De Madrilenen betalen maar liefst veertig miljoen euro voor de diensten van Odriozola.

Bij Real Madrid gaat Odriozola samenwerken met Julen Lopetegui, de nieuwe trainer van de Spaanse topclub. Eerder liet Lopetegui Odriozola debuteren in het Spaanse elftal. De Spaanse trainer nam de verdediger zelfs op in zijn WK-selectie, maar sinds Fernando Hierro de scepter zwaait speelde Odriozola niet meer voor het nationale elftal. 

Odriozola was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Sociedad. Hij speelde 35 competitiewedstrijden en kwam zes keer in actie in de Europa League.