'Ik heb met Blind gebeld, maar ik merkte dat hij er niet echt voor open stond'

'Ik heb met Blind gebeld, maar ik merkte dat hij er niet echt voor open stond'

06-07-2018 10:32
43

Peter Blangé is na amper anderhalf jaar weer weg als prestatie- en innovatiemanager bij de KNVB, zo werd vorige week bekend. Aanvankelijk was Robin van Galen in beeld voor de functie en dat lekte uit.

Van Galen, in 2008 Olympisch kampioen met de waterpolodames, sloeg het aanbod uiteindelijk zelf af. "Het was best bizar dat dat uitlekte", vertelt hij aan Voetbal International. "Het moest allemaal in het diepste geheim, heel vertrouwelijk, alsof ze vermoedden dat het allemaal gevoelig lag. Maar kennelijk heeft iemand me gezien in Zeist en kwam het op straat te liggen."

"Ik heb met Hans van Breukelen koffie gedronken en met de rvc gesproken en telefonisch nog met Danny Blind (de toenmalige bondscoach, red.). Ik merkte vooral bij hem dat hij er niet echt voor open stond. Hij had er geen beeld bij, ik miste het warme gevoel."

Van Galen, nu technisch bestuurder bij Excelsior, zegde de KNVB af. "Het voelde niet goed. De uitdaging was verleidelijk, ik kon drie keer zoveel verdienen als nu, maar de tijd was er nog niet rijp voor. Organisatorisch had de KNVB de boel niet op orde. Van Breukelen vond ik een geweldige vent, die zag het helemaal zitten, maar ik merkte al dat hij ook moest vechten tegen de bierkaai", besluit hij.