Ronaldo domineert headlines in Italië en Spanje: 'Presentatie CR7 op 7/7'

6 juli om 10:48

In Italië en Spanje kan niemand eromheen: Cristiano Ronaldo is op weg van Real Madrid naar Juventus. De Portugese ster domineert vrijdag de headlines.

Ronaldo siert de voorpagina van élke grote sportkrant in Italië en Spanje. De boodschap: de megatransfer is een kwestie van tijd. La Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië, claimt vrijdag dat Ronaldo een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Juventus. Het zou alleen nog wachten zijn op groen licht van Real Madrid.

Ook uit Italië: Il Corriere dello Sport meldt dat Juventus de presentatie van Ronaldo voor zaterdag op de plannning heeft gezet. 'CR7 Luglio', kopt de krant, daarmee verwijzend naar de datum van de (vermoedelijke) presentatie: 7 juli. Tuttosport noemt het 'de transfercoup van de eeuw'.

In Spaanse media wordt ook stevig rekening gehouden met een Ronaldo-transfer. Het Catalaanse El Mundo Deportivo zwaait de Portugees uit met 'Ciao CR7', terwijl Marca en AS beweren dat niets een akkoord nog in de weg staat. Met de transfer zou 100 miljoen euro gemoeid zijn.

In gesprek met Record geeft zaakwaarnemer Jorge Mendes ook een grote hint. "Als hij vertrekt, zal het voor een nieuwe uitdaging zijn", aldus Mendes. "Ronaldo zal de club, president, alle leiders, medische staf, technische staf en, zonder uitzondering, alle Real-fans ter wereld altijd dankbaar zijn."