'Verbeek is niet de makkelijkste, maar hem neerzetten als tiran slaat nergens op'

'Verbeek is niet de makkelijkste, maar hem neerzetten als tiran slaat nergens op'

06-07-2018 12:28
24

Jan de Jonge neemt het op voor Gertjan Verbeek. De trainer kreeg na zijn ontslag bij FC Twente veel over zich heen, maar is volgens zijn assistent 'geen tiran'.

Verbeek werd eind maart ontslagen door Twente, waardoor het ook einde verhaal was voor De Jonge. "Ik ken Gertjan natuurlijk al heel lang. Hij nam me voor Twente ook mee naar Bochum. Toen hij weg moest bij Twente was het voor mij heel simpel: ik was loyaal naar hem toe", zegt De Jonge, die deze week begon aan een Turks avontuur, tegen de Leeuwarder Courant.

"We waren bij Twente net begonnen met individuele programma's voor jeugd- en eerste elftalspelers, en toen was het alweer voorbij", blikt de trainer terug op de korte periode in Enschede. Hij neemt het op voor Verbeek. "Het slaat nergens op dat Gertjan nu wordt neergezet als een tiran. Hij is zeker niet de makkelijkste, maar het was absoluut niet zo dat er bij Twente een onwerkbare situatie met de spelersgroep was."

"Ja, een paar jongens die niet goed genoeg waren, juist zij gingen iets roepen over gedateerde trainingen. Het was eerder andersom", aldus De Jonge. "Maar ik weet inmiddels hoe het werkt. Win je niet, dan maakt het niet uit wat je doet of zegt. Alles wordt dan in het negatieve getrokken en dat wordt dan versterkt."