'Feyenoord kan en wil transfersom niet betalen en gaat voor huurconstructie'

7 juli om 06:42

Jordy Clasie moet de opvolger van Karim El Ahmadi worden bij Feyenoord. De terugkeer van de 27-jarige middenvelder wordt echter géén simpele optelsom.

De kans is volgens De Telegraaf nihil dat Feyenoord een permanente transfer van Clasie deze zomer kan betalen. De club opteert daarom voor een huurperiode. Alleen als het kind van de club voor een redelijk bedrag kan worden gehuurd van Southampton, is een hereniging mogelijk.

Bij Southampton heeft Clasie een contract tot medio 2020. Wanneer de nummer zeventien van de Premier League hem definitief wil verkopen, wil het een 'substantieel deel' terugzien van de transfersom die in de zomer van 2015 werd overgemaakt naar Rotterdam (15 miljoen euro). Feyenoord kan en wil dat niet betalen.

Het spreekt in het voordeel van Feyenoord dat Clasie niets liever wil dan terugkeren in De Kuip. De middenvelder is ongelukkig in het buitenland en slaat alle andere clubs dan Feyenoord op voorhand af. Als El Ahmadi bij Al-Ittihad heeft getekend, gaat Feyenoord vol voor Clasie.

Lees ook: 'Feyenoord wil vertrek van El Ahmadi opvangen met oude bekende Clasie'