'Kuipers gaat in een gespreid bedje richting de WK-finale'

7 juli om 11:45

Leo Driessen sluit niet uit dat Björn Kuipers van de FIFA de WK-finale mag fluiten. Dat Kuipers de kwartfinale tussen Zweden en Engeland gekregen heeft, is volgens de commentator veelzeggend.

"Kuipers heeft geen last meer van Neymar, dat vervalt", doelt Driessen bij FOX Sports op de incidenten die Kuipers met Neymar had in de groepsfase, toen hij een duel van Brazilië floot. Dat zou voor de FIFA een reden kunnen zijn om Kuipers niet de finale te geven, mocht Brazilië daar komen. De Brazilianen werden vrijdag echter uitgeschakeld door België.

"Als ik kijk naar de kwartfinalewedstrijd die hij gekregen heeft, is dat op papier een redelijk overzichtelijke wedstrijd. Uruguay - Frankrijk is veel intenser. Ik snap dat hij België - Frankrijk niet gekregen heeft. Kroatië - Rusland kan ook heel vervelend zijn. Wat ik daarmee wil zeggen? Dat het geen lastige wedstrijd voor een scheidsrechter is."

Driessen bedoelt daarmee dat de FIFA wellicht hoopt dat Kuipers het in de wedstrijd die hij mag fluiten zo goed doet dat hij de finale krijgt. "Dat hij in een redelijk gespreid bedje richting de finale gaat. Het lijkt er wel op als je die aanstelling krijgt, toch? Het is niet de moeilijkste van de kwartfinales."