'Real Madrid eist statement van Ronaldo; transfersom blijft anders een miljard'

7 juli om 12:42

Het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid is in de beslissende fase beland, schrijft de Spaanse krant Marca. Real wil volgens het Spaanse medium een statement van Ronaldo, waarin hij verantwoordelijkheid neemt over zijn vertrek.

Real wil duidelijk maken dat het niet de wens van de club is om Ronaldo te laten gaan. Het lijkt inmiddels niet meer de vraag of Ronaldo vertrekt, maar hoe zijn vertrek wereldkundig zal worden gemaakt. Real is dus bereid om mee te werken aan een transfer van Ronaldo naar Juventus, maar alleen als de Portugees als eerste met een verklaring naar buiten komt. Aan de andere kant wil Ronaldo niet dat Real de enige partij is die een verklaring publiceert. 

Ronaldo weet dat mensen gaan speculeren over zijn vertrek bij Real en dat De Koninklijke vast blijft houden aan het vastgestelde transferbedrag van een miljard euro als de aanvaller niet zelf met een verklaring naar buiten komt. Ronaldo zou tevens niet bereid zijn om een clausule te tekenen waarin staat dat hij zijn versie van het verhaal in de toekomst niet mag vertellen.

Aan de andere kant van de lijn wacht Juventus op het verlossende telefoontje van zaakwaarnemer Jorge Mendes. De club moet nog bevestiging krijgen dat het transferbedrag van een miljard euro is gezakt naar honderd miljoen euro. De Oude Dame is bereid dat bedrag te betalen, maar Real zou er op het laatste moment nog twintig miljoen extra uit willen persen.