'Toen ik daar bleef, liet ik het idee om keeper van Ajax te worden wel wat varen'

'Toen ik daar bleef, liet ik het idee om keeper van Ajax te worden wel wat varen'

Gepubliceerd: zaterdag 7 juli 2018 om 12:58za 07-07-2018 om 12:58

Xavier Mous had op jonge leeftijd de droom om eerste keeper te worden van Ajax, maar liet die droom. Na Jong Ajax vertrok hij naar FC Oss, waar hij drie jaar speelde. Nu speelt hij voor SC Cambuur.

Mous kreeg op jonge leeftijd van zijn vader te horen dat hij op stage mocht bij Ajax. "Hij moest me die avond telkens op het hart drukken dat het echt zo was", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Ajax spreekt heel erg aan, maar leek in die tijd heel ver weg. Als je dan op stage mag komen, is dat wel een groot ding."

Mous koesterde de droom om ooit keeper te worden van Ajax 1. Drie jaar geleden werd de doelman verhuurd aan FC Oss. "Toen ik daar definitief bleef, heb ik dat idee wel wat laten varen."

Na drie goede seizoenen bij Oss maakt hij de transfer naar Cambuur. Hij kreeg in Oss van alle kanten complimenten over zijn keeperswerk. "Als je die complimenten hoort, ga je wel denken aan een stap omhoog. (...) Cambuur is in alles een grotere club dan FC Oss. Cambuur-uit was altijd een van de leukste wedstrijden van het seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws