BILD komt met bizar verhaal: internationals gameden op WK tot in vroege uurtjes

7 juli om 13:16

Een merkwaardig bericht uit Duitsland. Medewerkers van de Duitse voetbalbond (DFB) zouden tijdens het WK in Rusland de Wi-Fi in het hotel hebben uitgeschakeld, omdat de internationals te veel aan het gamen waren.

Met dat nieuws pakt BILD zaterdag uit. Duitsland zat in Watutinki, vlakbij Moskou. Daar werd de basis gelegd voor het desastreuze WK. Door twee nederlagen tegen Mexico en Zuid-Korea kon de wereldkampioen al na de groepsfase naar huis. Eén van de redenen is volgens BILD de gameverslaving van een aantal internationals.

Volgens informatie van de grootste krant van Duitsland werden in sommige hotelkamers tot in de vroege uurtjes spelletjes gespeeld. De situatie was dusdanig erg, dat medewerkers van de Duitse voetbalbond op een avond besloten de Wi-Fi uit te schakelen. Daardoor konden de internationals in elk geval niet meer online gamen.

Verschillende spelers van Die Mannschaft zouden woedend hebben gereageerd op de 'kinderachtige' maatregel. Door de uitgeschakelde Wi-Fi konden sommigen geen contact meer krijgen met het thuisfront. De DFB geeft geen commentaar op het opmerkelijke verhaal.