Willem II-doelman veel sneller hersteld dan gedacht: 'Bijzonder dat er niks is'

Willem II-doelman veel sneller hersteld dan gedacht: 'Bijzonder dat er niks is'

07-07-2018 14:04
6

Matthijs Branderhorst is veel sneller dan gedacht weer inzetbaar voor Willem II-trainer Adrie Koster. De doelman scheurde in maart een pees van de quadriceps, die over de heup lopen, gedeeltelijk af en zou vier tot zes maanden buitenspel staan.

Branderhorst deed iets minder lang over zijn revalidatie: tijdens de eerste training deze week stond hij alweer onder de lat. "In het begin kon ik weinig doen. Maar het werd steeds iets meer, ik heb ook steeds de grens opgezocht. Normaal gesproken krijg je tijdens een langdurige blessure een terugslag. Maar het is bijzonder dat ik geen enkel moment van een terugslag heb gehad", vertelt de doelman aan Omroep Brabant.

Door de blessure kent Branderhorst nu zijn grenzen beter. "Als ik iets voel, geef ik het aan", zegt hij. Een terugkeer van de kwetsuur is volgens Branderhorst niet aan de orde. "Het is vastgezet met ankertjes. Het is nu eigenlijk net zo sterk als voorheen. Vooral met trappen let ik heel erg op mijn techniek. Voorheen heb ik te veel op kracht getrapt, dat was te veel belasting op mijn bovenbeen. Ik trap nu meer op techniek."