FC Twente dringend op zoek naar 21 miljoen euro: 'Dan is de club gered'

7 juli om 15:28

FC Twente heeft 21 miljoen euro nodig om een faillissement af te wenden. Dat meldt Dennis Schipper, waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen.

Veertien miljoen euro moet komen van investeerders. Voor het overige deel van zeven miljoen kijkt de gedegradeerde club naar de gemeente Enschede. Twente schraapte al acht miljoen bij elkaar via investeerders. "Je begint ergens, als het hele plaatje is ingevuld, is FC Twente gered", zegt Schipper tegen RTV Oost.

De waarnemend rvc-voorzitter heeft vertrouwen in de komende gesprekken met investeerders. "Ik proef bereidheid", laat hij weten. "De zeven miljoen die wij van de gemeente vragen is voor dossiers waarvan het nog maar de vraag is of er ook betaald moet worden. De gesprekken verlopen in een goede verstandhouding."

Toch is er haast geboden. Schipper denkt nog enkele maanden nodig te hebben om de veertien miljoen via investeerders bij elkaar te krijgen. "We staan voor het dilemma dat we aan de slag moeten met de selectie, maar om contracten af te kunnen sluiten moet je wel dekking hebben voor de looptijd van die contracten."