B-ploeg van Ajax onderuit tegen FC Nordsjaelland; Van Leer blundert

07-07-2018 16:55
106

Een B-ploeg van Ajax heeft zaterdagmiddag met 3-1 verloren van het Deense FC Nordsjaelland. Een flater van doelman Benjamin van Leer ging vooraf aan de openingstreffer.

In Putten koos trainer Erik ten Hag voor jonge talenten en spelers die komend seizoen waarschijnlijk niet op een basisplek hoeven te rekenen. Zo verschenen onder meer Kostas Lamprou, Jurgen Ekkelenkamp en Kaj Sierhuis aan de aftrap.

Op Sportpark Putter Eng gebeurde er in de eerste helft weinig. Zomeraanwinst Hassane Bandé was dichtbij de openingstreffer, op aangeven van Che Nunnely. De inzet van de aanvaller werd echter gekeerd.

Na de pauze maakte Lamprou onder de lat plaats voor Van Leer. De sluitpost ging behoorlijk in de fout bij de openingstreffer. Van Leer liet een lage voorzet los en gaf Olsen zo de kans om binnen te schieten.

Tien minuten voor tijd, met inmiddels onder meer Nicolas Kühn en Sebastian Pasquali, werd het 0-2. Bartolec schoot van afstand raak. In de absolute slotfase werd het ook nog 0-3 voor Nordsjaelland. Ditmaal scoorde Rasmussen. Een rake kopbal van verdediger Dean Solomons leverde de eindstand op.

In Hattem wordt er om 19.00 uur nóg een oefenwedstrijd gespeeld door Ajax. Het Roemeense Steaua Boekarest is dan de opponent. Ten Hag kiest in die wedstrijd waarschijnlijk voor meer bekende gezichten.