NAC Breda huurt Amerikaans international van Man City: Drang naar voren

NAC Breda huurt Amerikaans international van Man City: "Drang naar voren"

07-07-2018 20:05
27

Erik Palmer-Brown wordt door Manchester City verhuurd aan NAC Breda. Via de officiële kanalen bevestigt de Brabantse eredivisionist zaterdag de komst van de 21-jarige verdediger.  Afgelopen jaar werd Palmer-Brown door City bij KV Kortrijk gestald. 

"Voordat we de zomerstop in gingen hebben we gekeken naar posities die opnieuw moeten worden ingevuld voor het nieuwe seizoen. Aan de hand daarvan zijn we opzoek gegaan naar spelers. De vleugels zijn inmiddels ingevuld en met Erik hebben we nu ook de gewenste versterking voor de centrale verdediging binnen", zegt technisch directeur Hans Smulder op de website van NAC.

"Erik is een speler met snelheid en daarnaast is hij sterk in de een-op-een duels. Hij heeft van nature een drang naar voren en kan dankzij zijn goede passes een belangrijke schakel zijn in de opbouw van achteruit. Wij zijn blij dat hij een jaar naar Breda komt."

Palmer-Brown debuteerde in 2014 in de Major League Soccer namens Sporting Kansas City. In mei maakte de stopper zijn debuut voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten.