PSV'er 'staat open voor iets nieuws': 'Er is interesse, lopen wat dingetjes'

7 juli om 21:15

Luuk de Jong weet nog niet zeker of hij ook ná 1 september speler is van PSV. Er 'lopen wat dingetjes' rond de targetman van de landskampioen. De Jong zei dat na afloop van het oefenduel met Anderlecht (3-5) tegen het Eindhovens Dagblad. 

"Er is wel interesse en er lopen wat dingetjes, maar er is nu niks concreet", aldus de aanvaller. "Ik sta open voor iets wat bij me past, maar op dit moment zit ik bij PSV en heb ik het naar mijn zin. Het is afwachten wat er gebeurt. Ik voel wel het vertrouwen bij de club en heb ook al met de nieuwe trainer gesproken."

"Ik zal een keuze moeten maken en sta open voor iets nieuws, maar ik weet ook wat ik hier heb", vervolgde De Jong, die nog niet met Mark van Bommel heeft gesproken over het aanvoerderschap. De spits was in het verleden captain van PSV, maar stond de band vorig seizoen af aan Marco van Ginkel. "Daar hebben we het nog niet over gehad. Het is afwachten en ik zal er geen nee tegen zeggen, maar dat is natuurlijk aan de trainer."

De Jong werd eerder dit jaar gelinkt aan het Mexicaanse Club América en aan het Franse Girondins Bordeaux. Met name vanuit Azië zou er belangstelling zijn voor de international.