'De jongens van Ajax lachen me uit vanwege mijn accent. Vind ik alleen maar leuk'

'De jongens van Ajax lachen me uit vanwege mijn accent. Vind ik alleen maar leuk'

08-07-2018 11:20
134

Perr Schuurs is pas aan zijn eerste weken in dienst van Ajax bezig, maar is al volledig geacclimatiseerd in Amsterdam. De van Fortuna Sittard overgekomen verdediger voelt zich uitstekend op zijn plek bij zijn nieuwe club.

"Ik voel me al thuis in Amsterdam. Ik woon daar samen met mijn vriendin en het is een gezellige stad. Je kunt alles doen wat je wil", vertelt Schuurs aan AT5. De verdediger hoopt tijdens de voorbereiding een basisplek bij Ajax af te dwingen. "Ik was aan het einde van vorig seizoen al mee geweest naar Dubai. Daardoor was het een stuk makkelijker om aan te sluiten. De voorbereiding is niet de leukste periode van het seizoen, maar het is wel hét moment om mijn kansen te pakken."

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Steaua Boekarest van zaterdagavond stond Schuurs centraal achterin met Matthijs de Ligt. "Ik lag tijdens het trainingskamp ook met hem op de kamer, dus het klikt wel tussen ons. Maar ik kan het met iedereen hier goed vinden. Ze lachen me uit vanwege mijn accent, maar dat vind ik alleen maar leuk."