Update: Sampaoli mag aanblijven bij Argentinië en krijgt extra taak

Update: Sampaoli mag aanblijven bij Argentinië en krijgt extra taak

09-07-2018 23:39
20

Jorge Sampaoli hoeft mogelijk niet lang thuis te zitten als hij ontslagen wordt door de Argentijnse bond. Naar verluidt zijn er drie landen die overwegen de Argentijn aan te stellen. Sampaoli wordt naar alle waarschijnlijkheid snel ontslagen als bondscoach van Argentinië.

Het Argentijnse TyC Sports meldt op basis van bronnen dat er drie landen zijn die Sampaoli nadrukkelijk volgen: Costa Rica, Mexico en de Verenigde Staten. Twee van die landen, Costa Rica en Mexico, waren actief op het WK.

Costa Rica strandde in de groepsfase. Mexico werd in de achtste finale uitgeschakeld door Brazilië. De Verenigde Staten wist zich niet te plaatsen. Sampaoli is bij geen van de genoemde landen de enige kandidaat. De oefenmeester heeft concurrentie van andere trainers.

Lokale media weten het zeker: Sampaoli wordt zeer spoedig ontslagen door de Argentijnse bond vanwege alles rondom het teleurstellende WK. Argentinië overleefde de groepsfase net aan, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door Frankrijk. Naast de magere sportieve resultaten zouden ook de spelers van Argentinië niet meer achter de visie van Sampaoli staan, waardoor een ontslag onontkomelijk lijkt.

Update 9/7 23.40: Sampaoli mag aanblijven als bondscoach van Argentinië. De AFA maakt bekend dat de Argentijn in ieder geval tot het einde van juli bondscoach blijft. Stafleden Sebastián Beccacece, Nicolás Diez en Martín Bressanwel hebben wel de zak gekregen. Daardoor krijgt Sampaoli er een taak bij. Argentinië O20 bereidt zich voor op een toernooi in Valencia. Sampaoli moet het jeugdelftal gaan leiden en als vervanger van Beccacece dienen, die naast assistent-trainer bij het grote Argentinië bondscoach was van Argentinië O20. Sampaoli heeft nog een contract tot 2022 bij de Argentijnse bond.