We willen RKC uiteindelijk terugbrengen naar waar het hoort

"We willen RKC uiteindelijk terugbrengen naar waar het hoort"

09-07-2018 17:25
35

Op het trainingsveld van RKC Waalwijk mocht Fred Grim maandag voor het eerst aandraven. De nieuwe trainer van de club is bijzonder ambitieus. Met RKC wil hij grootse dingen bereiken in de Keuken Kampioen Divisie.

"We moeten kijken hoe we de club op alle fronten kunnen professionaliseren. We willen RKC uiteindelijk terugbrengen naar waar het hoort", zegt hij aan Omroep Brabant.

"Als ik kijk naar mijn actieve periode, toen speelde ik vaak tegen RKC. Dat gewoon een club die altijd meedeed. Het was nooit leuk om hier te spelen. We moeten stappen maken en weer bovenin de keukencompetitie gaan spelen. En misschien stiekem nog wat hoger kijken. Maar daar moeten we wel echt de tijd voor nemen", geeft hij aan.

De trainer hoopt dat hij RKC op lange termijn naar de top van het tweede niveau van Nederland kan brengen. Misschien zelfs nog een stapje verder. "Als je een plan hebt voor een aantal jaar, moet je geduld hebben en soms investeren. Soms moet je twee pasjes achteruit om daarna weer een stap vooruit te maken. Als iedereen binnen de club dat in zijn hoofd heeft, denk ik dat er mooie en leuke dingen kunnen gebeuren", besluit hij.

Lees ook: Grim tekent bij laatste club zonder hoofdtrainer: "Een grote staat van dienst"