'Fellaini mag blijven staan na stunt tegen Brazilië; slechts één wijziging'

'Fellaini mag blijven staan na stunt tegen Brazilië; slechts één wijziging'

10-07-2018 07:16
41

De Rode Duivels kunnen dinsdagavond historie schrijven door ten koste van Frankrijk de WK-finale te bereiken. De Belgische kranten zijn eensgezind over de vermoedelijke aanpak van bondscoach Roberto Martinez.

Verwacht wordt dat Yannick Carrasco terugkeert in de ploeg om de geschorste Thomas Meunier te vervangen. Carrasco begon tegen Panama, Tunesië en Japan ook al in de basis, maar moest na enkele mindere optredens tegen Brazilië zijn plaats afstaan aan Nacer Chadli. Hij krijgt nu een herkansing, waardoor Nacer Chadli verhuist naar de rechterflank.

Thomas Vermaelen was de andere optie om door de schorsing van Meunier in de ploeg te komen, maar Martinez kiest er dus voor om het aantal positiewisselingen te beperken. Bij het inbrengen van Vermaelen waren er drie veranderingen nodig, aangezien Jan Vertonghen op de linkerflank zou gaan spelen en Chadli dan de oversteek zou maken. Martinez ziet Carrasco bovendien als een beter antwoord op de snelheid van Kylian Mbappé.

Martinez sleutelt na de 3-2 zege op Brazilië verder niet aan zijn basisformatie. Marouane Fellaini staat daardoor opnieuw in de basis, terwijl Dries Mertens op de bank plaatsneemt.

De vermoedelijke opstelling van België tegen Frankrijk (3-4-3): Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Chadli, Fellaini, Witsel, Carrasco; De Bruyne, Lukaku, Hazard