PEC-aanwinst levert financieel in: 'Allemaal wat water bij de wijn gedaan'

PEC-aanwinst levert financieel in: 'Allemaal wat water bij de wijn gedaan'

10-07-2018 08:12
18

Mike van Duinen is de nieuwe spits van PEC Zwolle. Na lang getouwtrek kwam de 26-jarige Hagenaar alsnog over van Excelsior. Hij was zelfs bereid financieel in te leveren.

"Dat klopt, ik wilde gewoon heel erg graag dat het rondkwam. Uiteindelijk hebben we allemaal wat water bij de wijn gedaan", vertelt Van Duinen aan Voetbal International. Hij dacht eerder nog dat een transfer van de baan was. "De volgende ochtend kreeg ik een berichtje dat PEC toch weer in de race was. Toen heb ik zelf wat gas bijgegeven en is het alsnog rondgekomen."

Van Duinen ging daarvoor zelf het gesprek aan met Excelsior en PEC. "Om ervoor te zorgen dat ze toch nog dichter bij elkaar komen. Daar heb ik zelf het initiatief in genomen." Daar had hij een duidelijke reden voor. "Excelsior is een fantastische club, maar PEC is net weer een stapje verder. Ze eindigen hoger op de ranglijst, het is in veel opzichten gewoon een mooie stap vooruit."

"Ik ben naar Excelsior gegaan om mezelf in de picture te spelen. Dat is voor mijn gevoel gelukt. Dan wil je ook verder kijken", vervolgt Van Duinen, die geen interesse had in een buitenlands avontuur. "Ik heb al vrij vroeg met PEC gesproken en had daar een erg goed gevoel bij. Ik ben ook wel een jongen die gehecht is aan zijn omgeving. Het buitenland? Dat zag ik niet zitten."