'Borussia Dortmund wil man van 80 miljoen: deal gefinancierd door Bosz-aankoop'

'Borussia Dortmund wil man van 80 miljoen: deal gefinancierd door Bosz-aankoop'

10-07-2018 08:48
19

Borussia Dortmund lijkt werk te willen maken van Wilfried Zaha. Volgens The Sun staan de Duitsers op het punt om Andriy Yarmolenko te verkopen en willen ze de transferopbrengst van de Oekraïner herinvesteren in Zaha.

De 25-jarige Zaha heeft een prima seizoen in dienst van Crystal Palace achter de rug. Met negen competitietreffers was hij er mede voor verantwoordelijk dat The Eagles zich wisten te handhaven in de Premier League. De in Ivoorkust geboren buitenspeler wordt al langere tijd gelinkt aan een toptransfer: Zaha heeft volgens The Sun een contractaanbieding van Crystal Palace met een weeksalaris van 140 duizend euro terzijde geschoven.

Wanneer Borussia Dortmund toe wil slaan, lijkt het liefst tachtig miljoen euro op tafel te moeten leggen. Deze transfersom zou deels gefinancierd moeten worden door het vertrek van Yarmolenko. De buitenspeler uit Oekraïne werd een jaar geleden aangetrokken door toenmalig trainer Peter Bosz tegen een transfersom van 25 miljoen euro. Yarmolenko lijkt na één seizoen echter al op weg naar West Ham United.