Real Madrid komt met bevestiging: Ronaldo maakt overstap naar Juventus

Real Madrid komt met bevestiging: Ronaldo maakt overstap naar Juventus

Gepubliceerd: dinsdag 10 juli 2018 om 17:35di 10-07-2018 om 17:35

Het is officieel: Cristiano Ronaldo verlaat Real Madrid voor Juventus. De Spaanse grootmacht bevestigt zijn vertrek dinsdag via de officiële kanalen.

In het Madrileense statement wordt één van de grootste transfers uit de voetbalgeschiedenis wereldkundig gemaakt. Real, dat Ronaldo in 2009 voor 94 miljoen euro overnam van Manchester United, erkent dat de Portugees zelf heeft gevraagd om een transfer. Juventus zal de megatransfer dinsdagavond bekendmaken.

Ronaldo verlaat Real Madrid als de topscorer aller tijden met 451 doelpunten in 438 wedstrijden. Hij won in totaal zestien prijzen, waaronder vier eindzeges in de Champions League. In dienst van Real won hij vier Ballon d'Ors.

Het vertrek van Ronaldo hing al enige tijd in de lucht. Het begon allemaal met zijn uitspraak na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool op 26 mei. "Het was een eer om voor Real Madrid te hebben gespeeld", liet de Portugees toen weten. Vervolgens bleek Juventus het meest doortastend.

Juventus betaalt naar verluidt 105 miljoen euro voor Ronaldo, die een vierjarig contract zal ondertekenen en dertig miljoen euro per seizoen gaat verdienen. Hij wordt naar verwachting volgende week medisch gekeurd, omdat hij nog op vakantie is in Griekenland. De bevestiging van Juventus komt dinsdagavond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws