Kuipers straalt op WK: Je zou ze een schop tegen hun ballen moeten geven

Kuipers straalt op WK: "Je zou ze een schop tegen hun ballen moeten geven"

11-07-2018 18:27
18

De kans bestaat dat Björn Kuipers de WK-finale mag fluiten, ondanks het feit dat hij is aangesteld als vierde official voor de halve finale tussen Engeland en Kroatië. Oud-scheidsrechter Frans Derks duimt voor de arbiter uit Oldenzaal, net als Bas Nijhuis.

Derks vindt dat Kuipers, die vier WK-wedstrijden leidde, een goed toernooi fluit. "Ik vind hem echt een van de beteren. Hij is scherp en laat zich niet meeslepen door die vreselijke aanstellerij van spelers en trainers. Gek word ik van die clowns", aldus de oud-arbiter in gesprek met Voetbal International.

"Alsof ze tegenwoordig op de toneelschool worden opgeleid. Dat geduikel en gerol en het zeiken na iedere beslissing: je zou ze een schop tegen hun ballen moeten geven", vervolgt Derks. "De houding van Kuipers tegenover al die aanstellers vind ik goed dit WK: hij wuift ze weg en gaat onverstoorbaar door. Ook inhoudelijk op een prima niveau. Ja hoor, doe Kuipers die finale maar."

Nijhuis schaart Kuipers bij de beste scheidsrechters dit WK. "Björn fluit sowieso een fantastisch WK. Als hij de finale niet krijgt, kan dat alleen met zijn Europese afkomst te maken hebben."