Champions League-opponent Ajax strikt topscorer: Goed voor de hele club

Champions League-opponent Ajax strikt topscorer: "Goed voor de hele club"

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 19:15wo 11-07-2018 om 19:15

Sturm Graz heeft twee weken voor de eerste Champions League-ontmoeting met Ajax een nieuwe spits gecontracteerd. Philipp Hosiner zette woensdag zijn handtekening.

De 29-jarige Hosiner komt over van Union Berlin, dat uitkomt op het tweede niveau in Duitsland. Sturm Graz heeft hem voor drie jaar vastgelegd. Hosiner is de opvolger van clubtopscorer Deni Alar, die onlangs de overstap maakt naar concurrent Rapid Wien.

"Philipp heeft in het verleden geweldige prestaties geleverd in de Oostenrijkse competitie. Zijn komst is goed voor de hele club", reageert technisch directeur Günter Kreissl. Sturm Graz-trainer Heiko Vogel wil snel aan de slag met de nieuweling. "We moeten hem zo snel mogelijk in het team integreren."

Hosiner scoorde tussen 2012 en 2014 aan de lopende band in Oostenrijk (56 goals in 102 competitiewedstrijden). Dat leverde hem destijds de belangstelling van Ajax op. De Amsterdammers zijn over twee weken de tegenstander van Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws