Tegenvaller bij financiering nieuw Feyenoord-stadion: nu 444 miljoen euro

Tegenvaller bij financiering nieuw Feyenoord-stadion: nu 444 miljoen euro

12-07-2018 09:08
111

Het bedrag dat op tafel moet worden gelegd om het nieuwe stadion van Feyenoord te bekostigen pakt hoger uit dan verwacht. In plaats van 422 miljoen euro wordt nu uitgegaan van 444 miljoen euro.

Dat meldt Feyenoord City op zijn website. De kosten van de bouw van de nieuwe Kuip zélf blijven met 365 miljoen euro onveranderd. 'De toename is toe te schrijven aan de nadere uitwerking en detaillering van de financiering en de bouw- en financieringsplanning', valt te lezen in een verklaring. De extra 22 miljoen euro moet worden opgebracht door externe geldschieters.

Over de bekostiging van de nieuwe thuishaven van Feyenoord is nog overleg gaande met investeerders en financiers. 'Definitieve uitkomsten kunnen derhalve nog afwijken van de stand van dit moment', luidt de uitleg. De bouw van het stadion start in 2020 en moet in 2023 voltooid zijn. De plannen worden op dit moment door de Amerikaanse bank Goldman Sachs doorgerekend.

De verklaring van Feyenoord City volgt op het bericht van Stadion op Zuid, een platform van 'verontruste Feyenoord-supporters'. Zij meldden eerder al de stijging van de financieringskosten.