FC Barcelona rondt tweede zomertransfer af en betaalt 35,9 miljoen euro

FC Barcelona rondt tweede zomertransfer af en betaalt 35,9 miljoen euro

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 om 15:10do 12-07-2018 om 15:10

De kogel is door de kerk: Clement Lenglet maakt de overstap naar FC Barcelona. De Franse verdediger (23) komt over van Sevilla en tekent een vijfjarig contract.

Barcelona meldt de afgeronde deal donderdagmiddag via de officiële kanalen. Met de transfer is 35,9 miljoen euro gemoeid: dat is het de ontsnappingsclausule die in het Sevilla-contract van Lenglet stond. Door zijn move naar Barcelona is de linkspoot in één klap 300 miljoen euro waard.

Lenglet wordt vrijdag voorgesteld aan pers en publiek in Camp Nou. Zijn komst hing al een paar maanden in de lucht, maar Barça moest wachten tot de start van de transferperiode. Lenglet heeft een topseizoen achter de rug bij Sevilla en speelde 35 competitiewedstrijden. Hij kwam in januari 2017 over van Nancy.

In Catalonië moet Lenglet de problemen in de verdediging verlichten. Yerry Mina is nog geen versterking gebleken, terwijl Thomas Vermaelen een onzekere factor is door zijn blessuregevoeligheid. Maandag tekende de Braziliaanse middenvelder Arthur al bij Barcelona. De club betaalde voor hem 31 miljoen euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws