'Het verbaast me niet dat hij een keer van PSV naar een andere club zou gaan'

'Het verbaast me niet dat hij een keer van PSV naar een andere club zou gaan'

12-07-2018 20:08
67

Daniel Schwaab is niet verrast door het vertrek van Phillip Cocu bij PSV, maar wel over de nieuwe bestemming van de 47-jarige trainer. De Duitse verdediger had niet verwacht dat Cocu naar het Turkse Fenerbahçe zou gaan.

Schwaab vertelt aan Voetbal International dat hij niet verbaasd is door het vertrek van Cocu. "Nee, dat hij naar Turkije ging, verraste me", zegt hij. "Maar dat hij een keer van PSV naar een andere club zou gaan, dat verbaast me niet."

De 29-jarige verdediger denkt dat Cocu er goed aan heeft gedaan door te vertrekken bij PSV. "Het is denk ik voor hem ook het juiste moment. Cocu zat al vijf jaar bij PSV en hij is zeer succesvol geweest. En misschien heeft het elftal in zijn ogen misschien ook wel een frisse wind nodig. Nou, die hebben we nu."

Marco van Ginkel was vorig seizoen aanvoerder van PSV, maar keert niet terug in Eindhoven. Schwaab krijgt de vraag of het aanvoerdersschap iets voor hem is. "Daar houd ik me niet mee bezig. Ik heb ook geen band om mijn arm nodig om verantwoordelijkheid te pakken en het team te helpen. Daarnaast denk ik dat jongens als Luuk de Jong, Jeroen Zoet en ook Jorrit Hendrix daar beter geschikt voor zijn. Zij zijn langer bij de club en spreken beter Nederlands dan ik."