Ajax en Adidas bevestigen overeenkomst: 'Overtuigd dat we successen gaan beleven'

Ajax en Adidas bevestigen overeenkomst: 'Overtuigd dat we successen gaan beleven'

13-07-2018 08:31
102

Adidas blijft tot de zomer van 2025 shirtsponsor van Ajax. De Amsterdammers hebben het nieuws dat De Telegraaf vrijdagochtend bracht, inmiddels bevestigd via de officiële kanalen.

De Duitse sportartikelengigant is overtuigd van de toekomstvisie van Ajax, laat de club weten via de eigen website. "Met deze nieuwe overeenkomst spreekt Adidas vertrouwen uit in de club en onze toekomst", vertelt directeur Edwin van der Sar (foto). "Adidas levert als mede-hoofdsponsor een substantiële bijdrage en is tevens verantwoordelijk voor het schitterende tenue waar wij in spelen. Bij Ajax hechten wij waarde aan langdurige samenwerkingsverbanden, dit is daar een uitstekend voorbeeld van."

Volgens Claus-Peter Mayer van Adidas passen Ajax en zijn werkgever perfect bij elkaar. "De professionele organisatie, de ambities die de club heeft en het oog voor talentontwikkeling, sluiten goed aan bij onze positionering als marktleider voetbal. We zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren samen meer successen gaan beleven."

Ajax speelt al sinds het seizoen 2000-2001 in shirts van Adidas. De Amsterdammers maken niet bekend welke bedragen ze de komende zes jaar gaan incasseren. Volgens De Telegraaf is er met de nieuwe deal een bedrag van vijftig miljoen euro gemoeid.

Lees ook: 'Ajax maakt financiële klapper: vijftig miljoen extra door nieuwe deal met Adidas'