Elshoff slaat eten over voor WK-finale: 'Ik moet alles weten over de derde keeper'

Elshoff slaat eten over voor WK-finale: 'Ik moet alles weten over de derde keeper'

13-07-2018 09:01
24

Jeroen Elshoff zal zondag zijn debuut maken als commentator van de WK-finale. De NOS-verslaggever gaat tijdens zijn voorbereiding bloedserieus te werk, vertelt hij aan Metro.

Elshoff wil alles weten over de spelers van Frankrijk en Kroatië en is zelfs bereid om daar af en toe een maaltijd voor over te slaan. "Stel dat Nabil Fekir in de 86ste minuut de winnende voor Frankrijk maakt. Dan wil ik zijn levensverhaal kunnen vertellen. Dat hij als vierjarig jochie een olielamp op zijn hoofd kreeg en daarom een litteken boven zijn oog heeft. Of als Luka Modric de gouden beker optilt, moet ik kunnen vertellen over hoe hij opgroeide tussen de landmijnen, handgranaten en rondvliegende kogels", vertelt de commentator.

"Maar ik moet dergelijke achtergronden ook over de derde doelman weten in het geval hij door blessures bij de andere twee keepers onder de lat staat. Ik wil me niet laten verrassen", vervolgt Elshoff, die veel baat heeft bij een WhatsApp-groep met collega's van over de hele wereld. De NOS-commentator werd ingezet bij Japan-Senegal en moest op zoek naar achtergrondinformatie. "Dus vroeg ik in de appgroep wie er een Engelssprekend contactpersoon rond het Japans elftal kende. Ik kreeg een telefoonnummer en heb diegene een uur aan de lijn gehad, zodat ik mezelf een dag werk bespaarde."

Caleta-Car
Elshoff heeft de afgelopen weken door heel Rusland gevolgen en vindt weinig tijd voor ontspanning. "Ik zit nu in het hotel met voetballegendes die een wedstrijdje gaan spelen. Totti, Van Hooijdonk, Litmanen, Maldini, Frank de Boer, dat soort jongens. Daar ga ik straks even kijken, maar ik weet zeker dat ik op een gegeven moment denk: ik had nu ook achter mijn bureau kunnen zitten om op te zoeken of Duje Caleta-Car van Salzburg wel eens een beslissende voorzet heeft gegeven."

Lees ook: NOS passeert Snoeks en wijst commentator voor WK-finale aan