'Ten Hag is bezig geweest met mijn mindset, hij heeft me enorm gestimuleerd'

'Ten Hag is bezig geweest met mijn mindset, hij heeft me enorm gestimuleerd'

13-07-2018 13:50
7

Erik ten Hag en Willem van Hanegem hebben Yassin Ayoub geprikkeld om een dynamische speler te worden. Dat vertelt de Feyenoord-versterking aan Voetbal International.

Van Hanegem vroeg zich twee jaar geleden openlijk af over Ayoub de stap nog zou maken. De toenmalige middenvelder van FC Utrecht speelde volgens De Kromme niet efficiënt genoeg. "Hij heeft me daarmee wel geprikkeld. In scoringspositie haalde ik de trekker niet over. Aan dat facet in mijn spel heb ik hard gewerkt", zegt Ayoub tegen VI.

Wedden

Meer odds

"Ik heb sindsdien meer goals gemaakt en ben ook meer direct betrokken geweest bij doelpunten", vervolgt de kersverse Feyenoorder. "Van Hanegem was niet de enige hoor. Vooral Erik ten Hag is bezig geweest om mijn mindset te veranderen. Net naast, op de paal, op de keeper. Telt allemaal niet. Dat zie je niet terug in de herhaling. Geen rendement. Hij moet langs de keeper. Hij moet binnenkant paal. Tegen de touwen. Dan word je herinnerd."

"Eindeloos heeft hij (Ten Hag, red.) dat erin gehamerd. Hij heeft me enorm gestimuleerd. Vanaf dat moment ben ik een andere, meer dynamische speler geworden", besluit Ayoub.