Afzien voor PSV'ers onder Van Bommel: Er wordt heel veel van ons gevraagd

Afzien voor PSV'ers onder Van Bommel: "Er wordt heel veel van ons gevraagd"

13-07-2018 14:56
57

Het verschil tussen Phillip Cocu en zijn opvolger Mark van Bommel zit hem in kleine dingen. Dat stelt Luuk de Jong, spits van PSV.

Het is regelmatig afzien op het trainingskamp van PSV in het Zwitserse Verbier. "Tijdens een omschakelpartij hebben we die ochtend bijna net zoveel gelopen als in een wedstrijd", vertelt De Jong aan De Telegraaf. "Zo'n trainingskamp is altijd wel pittig. Ik denk dat we nu iets meer trainingsvormen hebben met de bal. Dat vind ik altijd wel fijn. Alle oefeningen hebben een wedstrijdelement, met een winnaar en een verliezer."

Wedden

Meer odds

Van Bommel blijkt bij zijn eerste trainingskamp als PSV-trainer veeleisend en fanatiek. De Jong: "Bij Phillip Cocu ging het ook al veel over discipline. Iedereen is anders, deze trainer brengt het op zijn eigen manier over. Achter elke trainingsvorm zit een gedachte met het oog op wedstrijden. Vorig seizoen speelden we vaak vanuit een compacte organisatie. Het wordt voor tegenstanders dan heel moeilijk om te scoren. Dat wil Van Bommel ook."

"Er wordt heel veel van ons gevraagd", vervolgt De Jong. "Dat we ook veel loopacties in de diepte maken en ruimtes creëren voor elkaar. En als we de bal verliezen direct weer omschakelen. Dat kost veel kracht. Voor mij is het een logische gedachte, zo denk ik ook over voetbal. Onder Cocu was dat niet heel anders. Die was misschien wat rustiger op het veld, maar in de kleedkamer zei hij ook heel duidelijk wat hij eiste."