Sporting eist 57 miljoen euro na transfervrije deal Wolves en stapt naar FIFA

Sporting eist 57 miljoen euro na transfervrije deal Wolves en stapt naar FIFA

13-07-2018 15:20
62

De transfer van Rui Patricio naar Wolverhampton Wanderers krijgt een staartje. Sporting Portugal eist 57 miljoen euro voor de doelman, die deze zomer transfervrij de overstap maakte naar Engeland.

Sporting meent recht te hebben op een transfersom en heeft de FIFA ingeschakeld om onderzoek te doen. De eis van de Portugese topclub: 57 miljoen euro compensatie. Sporting stelt dat Patricio contractbreuk heeft gepleegd toen hij in juni overstapte naar Wolves. 'Hij heeft de club zonder toestemming verlaten', aldus de club in een verklaring.

Wedden

Meer odds

Patricio besloot zijn biezen te pakken na de geruchtmakende aanval van vijftig hooligans op een aantal spelers van Sporting. De Portugese doelman was samen met Bas Dost één van de slachtoffers. Als gevolg daarvan willen twaalf spelers hun contract laten ontbinden. Patricio wachtte niet en besloot alvast naar Wolverhampton Wanderers te verkassen.

Bij Sporting had de doelman nog een vierjarig contract. De Portugese topclub heeft de compensatie bepaald op 57 miljoen euro vanwege die verbintenis en de transferwaarde die Patricio vertegenwoordigt. Sporting stapte ook al naar de rechter.