Ajax incasseert vijf goals en verliest Bandé met 'ogenschijnlijk zware blessure'

13-07-2018 16:46
164

Een jeugdig Ajax heeft vrijdagmiddag een nederlaag geleden tegen Anderlecht. De Belgische topclub was in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 te sterk. Hassane Bandé moest de strijd geblesseerd staken.

Ajax en Anderlecht troffen elkaar op De Toekomst. Beide ploegen traden aan met de spelers die vrijdagavond niét negentig minuten in actie komen in het Olympisch Stadion, waar Ajax en Anderlecht vanaf 19.30 uur de degens kruisen. Kaj Sierhuis (tweemaal) en Jurgen Ekkelenkamp maakten de doelpunten namens de Amsterdammers. Ryota Morioka (tweemaal), Edo Kayembe, Knowledge Musona en Mohamed Dauda scoorden voor Anderlecht.

Op de officiële website bevestigt Ajax dat Hassane Bandé in de eerste helft geblesseerd raakte. De Amsterdamse club meldt dat hem om een 'ogenschijnlijk zware blessure' gaat. De Ajax-aankoop kreeg een harde tackle te verwerken en moest per brancard het veld verlaten. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van Bandé is. In België wordt gerept over 'mogelijk twee maanden'.

Opstelling Ajax: Van Leer, Bakboord, Botman (45. Pasquali), Ekkelenkamp, Kemper (46. Owusu), Botman (45. Pasquali); Gravenberch, D. de Wit (70. Jensen), Bijleveld; Bandé (11. Nunnely), Sierhuis, Lang (75. Kuhn).