'Dan zaten we met de Feyenoorders te grappen en de PSV'ers zaten in een hoek'

'Dan zaten we met de Feyenoorders te grappen en de PSV'ers zaten in een hoek'

13-07-2018 17:20
165

Hoewel Sjaak Swart zijn hele carrière voor Ajax speelde, heeft hij altijd een klik gehad met Feyenoord en De Kuip. Dat vertelde Mister Ajax vrijdag in Rotterdam, waar hij was om het boek Sjaak Swart 80 te signeren.

"Natuurlijk was ik heel goed met de Feyenoorders. Als het Nederlands elftal speelde, zaten wij met de Feyenoorders te kaarten, te biljarten, te dollen en geintjes te maken. En dan zaten de PSV'ers in de hoek en die hadden het over ons. Zo was het vroeger", zegt Swart voor de camera van RTV Rijnmond.

De voormalig buitenspeler vindt het jammer dat de fans van Ajax en Feyenoord niet met elkaar overweg kunnen. "Ik wil dat de supporters nou eens alleen voor het voetbal kwamen. Dat er eens wat gebeurt, oké. Maar er is zoveel haat en nijd tegen elkaar. Van beide kanten, hè. Niet alleen hier, maar ook in Amsterdam. Dat hoort niet."

"Je moet supporter zijn van je club en dat is alleen maar mooi. Wat heb je eraan dat Ajax-fans niet in het Feyenoord-stadion mogen en andersom? Dat vind ik jammer", besluit Swart.