In het kort: Gladbach breekt transferrecord, data WK 2022 bekendgemaakt

In het kort: Gladbach breekt transferrecord, data WK 2022 bekendgemaakt

13-07-2018 17:21
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Duurste transfer Gladbach
Gladbach neemt Alassane Pléa over van OGC Nice. De Duitsers doen geen uitspraken over de hoogte van de transfersom, maar volgens Duitse media is er 23 miljoen euro mee gemoeid. Nice is de club waar Patrick Vieira sinds kort hoofdcoach is. Pléa vormde de afgelopen twee seizoenen een voorhoede met Mario Balotelli en maakte 27 doelpunten.

Pléa neemt het transferrecord over van Matthias Ginter, die 17 miljoen euro kostte. Nice verkocht deze week ook Jean-Michel Seri en Maxime Le Marchand al aan Fulham.
 
WK 2022 in de winter
Het was al bekend dat het WK van 2022 in de winter zou zijn, omdat het in Qatar in de zomer te warm is. Echter, nu heeft de FIFA de speeldata daadwerkelijk bevestigd. Het volgende WK vindt plaats van 21 november tot en met 18 december. Het is voor het eerst in de historie dat het WK niet in de zomer wordt gespeeld.