Roma heeft nóg 'een nieuwe speler' uit Nederland: 'Ik moet alles nog laten zien'

Roma heeft nóg 'een nieuwe speler' uit Nederland: 'Ik moet alles nog laten zien'

13-07-2018 18:41
10

Rick Karsdorp kan niet wachten op de start van het Serie A-seizoen. De 23-jarige rechtsback voelt zich als een nieuwe speler bij AS Roma, nadat zijn debuutjaar werd overschaduwd door een zware knieblessure.

"Ik moet alles nog laten zien", zegt Karsdorp op de clubsite. De oud-Feyenoorder is fit aan de voorbereiding begonnen in de Italiaanse hoofdstad. "Het voordeel is wel dat ik de club inmiddels goed ken en ongeveer weet wat trainer Eusebio Di Francesco wil. Ik wil nu aan iedereen laten zien waar ik toe in staat ben en de club terugbetalen voor het vertrouwen."

Na zijn lange absentie weet Karsdorp niet precies hoe hij ervoor staat. "Twee dingen zijn heel belangrijk: fit blijven en zo veel mogelijk wedstrijden spelen. Zoals ik me nu voel, moet dat haalbaar zijn", vertelt de drievoudig international, die met Kevin Strootman en Justin Kluivert twee Nederlandse teamgenoten heeft.

"Justin is mijn kamergenoot tijdens het trainingskamp in de voorbereiding. We kunnen met elkaar praten in onze eigen taal en leren elkaar zo beter kennen. Kevin Strootman helpt ons allebei veel, omdat wij nog wat jonger zijn."