Superieur Feyenoord herpakt zich en vernedert FC Basel in oefenwedstrijd

13-07-2018 21:45
81

Feyenoord heeft een goede beurt gemaakt door de Zwitserse topclub FC Basel met duidelijke cijfers te verslaan. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zegevierde maar liefst met 0-5.

Woensdag werd er nog kansloos verloren van Young Boys, maar vrijdag was alles anders. Feyenoord kwam al binnen twee minuten op voorsprong door Robin van Persie, die een van de grote mannen was aan Rotterdamse zijde. Steven Berghuis gaf perfect voor en de volledig vrijstaande Van Persie hoefde alleen maar binnen te knikken.

Ook na de vroege openingstreffer waren de Rotterdammers beter, maar het was even wachten op de volgende goal. Die kwam er een minuut voor de rust. De goed spelende Berghuis kon van dichtbij binnentikken: 0-2.

Feyenoord trapte ook na de rust het gaspedaal in en kwam na een uur spelen zelfs op 0-3. Van Persie schoot de bal van buiten de zestien achter de Basel-doelman. Direct na zijn tweede treffer werd hij gewisseld.

Het bleef niet bij 0-3 voor Feyenoord. Eric Botteghin kopte snoeihard de 0-4 binnen uit een vrije trap van Berghuis, die naast een goal ook twee assists afleverde. Daarna mocht de Colombiaanse aanwinst Luis Sinisterra zijn debuut maken voor Feyenoord. De aanvaller zag hoe Tonny Vilhena er tien minuten voor tijd 0-5 van maakte. Hij schoot van buiten de zestien raak op aangeven van Joen-Paul Boëtius. Daar bleef het bij in Zwitserland.