Zelfverzekerde Ten Hag rekent op Ziyech: 'Ga ervan uit dat hij er is'

Zelfverzekerde Ten Hag rekent op Ziyech: 'Ga ervan uit dat hij er is'

14-07-2018 10:25
88

Hakim Ziyech leek op weg naar de uitgang, maar staat ondertussen nog altijd onder contract bij Ajax. Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij in het Champions League-duel met Sturm Graz over de Marokkaanse international kan beschikken.

De oefenmeester heeft al een idee hoe zijn elftal eruit moet gaan zien. "Het elftal zit al wel grotendeels in mijn hoofd, ja. Maar blessures en conditie zijn ook een factor om rekening mee te houden", zegt hij tegen Ajax Life. Of Dusan Tadic al aan de aftrap verschijnt, is nog afwachten. "Of Tadic in de basis begint, hangt ook van meerdere dingen af."

"Hoe ontwikkelt het elftal zich? Er zijn nog wat spelers die kampen met blessures of bij wie de conditie nog niet top is vanwege pijntjes", vervolgt Ten Hag, die de vraag krijgt of de aanwezigheid van Ziyech van invloed is op een basisplaats voor Tadic. Ajax lijkt de creatieve impulsen van het tweetal goed te kunnen gebruiken.

"De aanwezigheid van Ziyech, als hij er niet is, hoe bedoel je? Oh, een eventueel vertrek, haha. Ik ga ervan uit dat Ziyech er is, ook al is er tot 31 augustus van alles mogelijk. Of dat zelfverzekerd klinkt? Ja", besluit Ten Hag.