Onvrede bij incompleet FC Twente: 'Nooit eerder meegemaakt in de topsport'

Onvrede bij incompleet FC Twente: 'Nooit eerder meegemaakt in de topsport'

14-07-2018 11:15
134

FC Twente lijkt nog lang niet klaar voor het nieuwe seizoen. De gedegradeerde Tukkers werken zaterdag de laatste training af van het geplande trainingskamp, maar doen dat met een onvolledige selectie.

"We hebben eigenlijk maar twaalf selectiespelers", vertelt trainer Marino Pusic aan TC/Tubantia. De Enschedeërs haalden tot nu toe Wout Brama, Ulrich Bapoh, Matt Smith en Tim Hölscher binnen. Pusic en consorten hopen op meer versterkingen, maar weten niet of dat haalbaar is. "We zijn nu drie weken onderweg, over een maand begint de competitie al, maar we hebben het nog niet eens over een doelstelling kunnen hebben. Eerlijk gezegd heb ik dit in topsport nog niet eerder meegemaakt", aldus de trainer.

FC Twente begint het Keuken Kampioen Divisie-seizoen op vrijdag 17 augustus tegen Sparta, dat zich al versterkte met onder meer Lars Veldwijk, Royston Drenthe en Adil Auassar. "Als je ons nu afzet tegenover die club, dan lopen we enorm achter de feiten aan. Er is al ontzettend veel tijd verloren gegaan", vindt Pusic. "Onze huidige staat past niet bij de status van een grote club als FC Twente. Sterker nog, we hebben niet eens een status op dit moment. We moeten met Twente competitief zijn, onderling, maar ook in de competitie. Maar daar heb je wel materiaal voor nodig."

'Stroperige processen'
Volgens de regionale krant is er sprake van grote onvrede in de Grolsch Veste. Directeur Erik Velderman en interim-directeur Edward van der Veen zijn mede verantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid in Enschede, maar lijken ervaring in de voetbalwereld te missen. Tubantia spreekt over 'stroperige processen', loze beloftes en een matige communicatie van de directie, die voor grote onvrede zorgt bij diverse werknemers.