PSV komt in Zwitserland niet verder dan remise; Romero maakt eindelijk debuut

14-07-2018 16:48
90

Het oefenduel tussen PSV en Neuchâtel Xamax in het Zwitserse Verbier is zaterdagmiddag in een remise geëindigd: 1-1. Trainer Mark van Bommel koos in beide helften voor twee compleet verschillende teams.

Alleen doelman Eloy Room bleef negentig minuten op het veld staan. Jeroen Zoet was niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Ook Jorrit Hendrix en Nick Viergever kwamen niet in actie.

Tegen Neuchâtel Xamax, dat afgelopen seizoen kampioen werd en promoveerde naar de hoogste divisie van Zwitserland, maakte Bergwijn al vroeg de openingstreffer. De vleugelaanvaller tekende na 18 minuten voor de 1-0, na goed voorwerk van Luuk de Jong en Donyell Malen.

In de pauze gooide Van Bommel zijn volledige elftal om. Uit een corner tekende de opponent voor de gelijkmaker. Maximiliano Romero maakte zijn allereerste speelminuten in het rood-wit van de kampioen. De Argentijnse spits deed 30 minuten mee. De eerste oefenwedstrijd van PSV ging met 5-3 verloren tegen Anderlecht.

Opstelling eerste helft: Room, Dumfries, Luckassen, Isimat, Angeliño, Ramselaar, Rigo, Pereiro, Malen, De Jong en Bergwijn

Opstelling tweede helft: Room, Teze, Schwaab, Obispo, Sadilek, Rosario, Mauro, Duarte, Verreth, Romero en Gakpo.