'Historische fout': 'Wat het mij heeft gekost om Ronaldo te contracteren...'

'Historische fout': 'Wat het mij heeft gekost om Ronaldo te contracteren...'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 09:46ma 16-07-2018 om 09:46

Ramon Calderón heeft zich in een interview met de Spaanse krant AS kritisch uitgelaten over Real Madrid. Volgens Calderón had Cristiano Ronaldo nóóit verkocht mogen worden aan Juventus.

Calderón was negen jaar geleden verantwoordelijk voor het technische beleid van Real en haalde Ronaldo hoogstpersoonlijk naar Madrid. Nu ziet hij de Portugees voor honderd miljoen euro naar Juventus gaan. Een grote fout, zegt hij. "Het is erg jammer dat ze een speler als Cristiano Ronaldo hebben verkocht, erg zonde. Wat het mij heeft gekost om hem te contracteren, de moeite die we gedaan hebben om hem naar Madrid te halen..."

"Manchester United wilde hem niet laten gaan en het was erg lastig. Nu hebben ze hem verkocht voor honderd miljoen euro. Er is geen speler die zestig goals per jaar maakt en honderd miljoen euro waard is voor jou. Het verkopen van Cristiano is geen goed nieuws, of dat nou voor honderd miljoen of voor een miljard is."

Dat er een torenhoge afkoopsom in het contract van Ronaldo is opgenomen is volgens Calderón niet voor niets geweest. "Het klopt dat we een afkoopsom van een miljard in zijn contract hebben gezet om geïnteresseerde partijen af te schrikken. Aan de andere kant wilden we laten zien dat er geen speler is zoals hij. Het is een historische fout (dat ze hem verkocht hebben, red.)."

Poll

Eens?

(4667 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws