Talentvolle Ajacied richt zich op backpositie: 'Ik kan geen plek opeisen'

Talentvolle Ajacied richt zich op backpositie: 'Ik kan geen plek opeisen'

16-07-2018 13:07
22

Noussair Mazraoui bereidt zich met Ajax voor op het nieuwe seizoen. Hij verwacht zich te moeten richten op de positie van rechtsback. Op woensdag 25 juli wacht de eerste belangrijke wedstrijd voor de Amsterdammers in de tweede voorronde van de Champions League. 

"Spanning voel ik nog niet. Met de selectie die we nu hebben, zijn er geen excuses. Het moet gewoon gebeuren", stelt Mazraoui op het digitale huis van de Amsterdammers. "Kwalitatief hebben we een heel goede groep. Qua leeftijd is het denk ik nog wat beter in balans dan vorig jaar. Er komt meer ervaring. Dat is goed voor jonge jongens zoals ik", stelt hij.

Mazraoui speelt het liefst als middenvelder, maar hij verwacht dat hij zich komend seizoen op een andere plek moet richten. "Tegen Anderlecht stond ik rechtsback en ik denk dat dat de positie is waarop ik me moet focussen. Op het middenveld kom ik het beste tot mijn recht, maar sta met net zoveel plezier in de verdediging. Zolang zit ik nog niet bij de selectie, hè. Ik kan geen plek opeisen. Iedere minuut speeltijd pak ik met beide handen aan."

De twintigjarige Mazraoui kwam tot nu toe tot acht wedstrijden in de Eredivisie. Bij Ajax steekt hij veel op van de ervaren krachten. "Ik vraag veel aan de oudere jongens. Met Siem had ik het bijvoorbeeld laatst over duelkracht. Hij zegt dan: kracht is belangrijk, maar slimmigheid is nog belangrijker. Tegen Anderlecht draaide een spits bij me weg. ‘Geef hem juist wat meer ruimte’, zei Siem. ‘En als hij gaat draaien, pak je hem.’ Dat zijn goede tips."