'Sol wimpelt Burnley en eredivisionist af: goalgetter wil en kan naar Spanje toe'

'Sol wimpelt Burnley en eredivisionist af: goalgetter wil en kan naar Spanje toe'

16-07-2018 15:36
33

Fran Sol hoopt op een avontuur in de Primera Division en heeft daarom aanbiedingen van AZ, Cardiff City en Burnley naast zich neergelegd. Dat meldt het Spaanse AS maandag. 

De 26-jarige Sol scoorde de afgelopen twee jaar aan de lopende band voor Willem II. Deze zomer aast de goalgetter op een stap hogerop. Eerder werd geschreven dat diverse topploegen uit Mexico belangstelling hebben voor Sol; AS weet dat ook AZ, Burnley en het naar de Premier League gepromoveerde Cardiff City een poging hebben gewaagd om de aanvaller in te lijven.

Die clubs hoeven (voorlopig) echter niet te rekenen op de komst van Sol. De oud-speler van onder meer Villarreal wil dolgraag weer in Spanje voetballen. Daarom moet alles wijken voor een transfer naar de Primera Division.

Sevilla wordt mogelijk de nieuwe werkgever van Sol. Die club is deze zomer op zoek naar nieuwe aanvallers. Aan geld geen gebrek bij Sevilla: deze week werd Clément Lenglet voor circa 35 miljoen euro verkocht aan FC Barcelona. Sevilla zou zich zelfs al gemeld hebben bij het management van Sol. 

No Poll