PSV hoopt op spoedig ja-woord: 'Als de goede club niet komt, houden we je graag'

PSV hoopt op spoedig ja-woord: 'Als de goede club niet komt, houden we je graag'

17-07-2018 06:52
62

PSV hoopt met Jeroen Zoet aan het nieuwe Eredivisie-seizoen te beginnen. De landskampioen verwacht op korte termijn te horen of de 27-jarige doelman nog een jaar onder de lat staat in Eindhoven.

"Wij zeggen tegen belangrijke spelers altijd: als de goede club niet langskomt, dan houden we je graag", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten aan De Telegraaf. Zoet kan rekenen op serieuze interesse uit het buitenland, schrijft de ochtendkrant. Zijn contract bij PSV loopt volgend jaar af, maar de Oranje-international kan met een seizoen verlengen in het Philips Stadion.

PSV slaagde er onlangs al in om Luuk de Jong binnenboord te houden. De spits ligt nu tot medio 2021 vast. De zekerheid van Europees voetbal, hopelijk de Champions League, speelt een belangrijke rol in de beslissing van de steunpilaren. "We weten nu zeker dat Luuk nog een jaar bij ons speelt. Een verbintenis op die manier openbreken vormt voor ons geen financieel risico", stelt Gerbrands.

"Er is nu een stabiele situatie, iedereen weet waar onze grens ligt', verklaart de directeur. "De volgende fase is dat we over een paar jaar een potje van dertig of veertig miljoen hebben, zodat we een speler kunnen halen zonder dat we dat hoeven te compenseren met een uitgaande transfer."