PSV ziet Ajax portemonnee trekken: 'Blijven bij onze financiële uitgangspunten'

PSV ziet Ajax portemonnee trekken: 'Blijven bij onze financiële uitgangspunten'

17-07-2018 07:51
205

Toon Gerbrands leest op het trainingskamp van PSV in Zwitserland ook de verhalen dat Ajax flink de portemonnee trekt. De algemeen directeur van de Eindhovenaren schrikt daar niet van.

"Ik lees alles, maar heb daar verder geen mening over", zegt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. "Wij blijven in elk geval bij onze financiële uitgangspunten. We komen vanuit een moeilijke situatie en zijn nu stabiel. Voor de toekomst willen we een pot van dertig of veertig miljoen euro creëren, zodat we kunnen handelen zonder dat we ook per se moeten verkopen. Met andere clubs bemoei ik me niet. Ik hou me voor honderd procent bezig met ons eigen verhaal."

Gerbrands kondigde al aan dat een vertrek van hem niet aan de orde is. "De telecommaatschappijen verdienen vrijwel niets aan gesprekken daarover, als iemand belt. Als ik ergens een contract heb ondertekend, is er van mijn kant altijd een volledig commitment tot de einddatum. Het gaat niet gebeuren dat ik voor die tijd uit eigen beweging wegga. Ik ben niet te koop. En in het geval de raad van commissarissen van mij af zou willen? Dan is dat in een mum van tijd geregeld."

Gerbrands hoopt meerdere steunpilaren deze zomer te behouden voor PSV. "Wij kunnen ook best concurreren met de middenmoot van bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. Het helpt ons dat we al geplaatst zijn voor Europees voetbal en een kans hebben om Champions League te spelen. Dat scheelt bij de keuzes van bepalende spelers, zoals bijvoorbeeld Luuk de Jong, die blijft."