De Graafschap ziet oefenduel escaleren: Ik laat me niet in het gezicht spuwen

De Graafschap ziet oefenduel escaleren: "Ik laat me niet in het gezicht spuwen"

17-07-2018 08:45
27

De Graafschap heeft een heetgebakerde oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki achter de rug. De Superboeren verloren achter gesloten met 2-1 van de Griekse topclub, die op het scherpst van de snede speelde.

Ted van de Pavert (foto) was in de tweede helft de aanstichter van een massaal opstootje. De centrale verdediger werd in zijn gezicht gespuugd en nam vrijwel direct daarna wraak met een harde overtreding. Volgens De Gelderlander liet arbiter Jeroen Sanders de twee kemphanen vervolgens verplicht wisselen. "Ik had misschien geen revanche moeten nemen, maar laat ook niet over me heen lopen. Ik laat me niet in het gezicht spuwen", wordt Van de Pavert geciteerd door de krant.

Trainer Henk de Jong had zich al voorbereid op een verhit potje. "Dat weet je als je tegen een ploeg als PAOK speelt", vertelt de 53-jarige Drachtenaar. "Ik heb er met Cambuur eens tegen geoefend. Toen waren er ook nog vijfhonderd fanatieke Griekse supporters uit Duitsland bij. Gelukkig waren die er nu niet, want anders was het uit de hand gelopen."

No Poll