In het kort: fraaie transfer voor voormalig Heerenveen- en ADO-doelman Hansen

In het kort: fraaie transfer voor voormalig Heerenveen- en ADO-doelman Hansen

17-07-2018 20:05
29

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mooie transfer voor Hansen
Martin Hansen, afgelopen seizoen op huurbasis doelman van sc Heerenveen, heeft een fraaie transfer te pakken. De 28-jarige Deen heeft een tweejarig contract getekend bij FC Basel, de club van Ricky van Wolfswinkel. Hij komt over van FC Ingolstadt. Eerder stond hij ook onder contract bij ADO Den Haag.

Bondscoach IJsland vertrekt
Heimir Hallgrimsson vertrekt als bondscoach van de nationale ploeg van IJsland. De voetbalbond maakt dinsdag bekend dat Hallgrimsson zelf heeft besloten om te vertrekken. De IJslander was sinds 2011 actief bij de bond en boekte sindsdien veel successen. Zo plaatste IJsland zich voor het EK 2016 én het WK 2018. In 2016 reikte de ploeg zelfs tot de kwartfinales.

Vitesse verslaat Lokomotiv Moskou
Vitesse heeft tussen de Alpen de Russische kampioen Lokomotiv Moskou in een oefenduel verslagen. De Russische formatie werd met 3-0 naar huis gestuurd in de eerste oefenwedstrijd onder de nieuwe trainer Leonid Slutsky. Thomas Bruns, Roy Beerens en Alexander Büttner waren trefzeker voor de ploeg van Slutsky.