PSV-talent vergeleken met Kluivert: Ik heb lang met hem gespeeld bij Ajax

PSV-talent vergeleken met Kluivert: "Ik heb lang met hem gespeeld bij Ajax"

17-07-2018 14:48
82

Donyell Malen gelooft erin dat hij komend seizoen van waarde kan zijn voor PSV 1. De negentienjarige aanvaller van de Eindhovenaren weet ook dat de concurrentie stevig is. 

Inmiddels is Malen volwaardig lid van de eerste selectie van PSV. Dit seizoen wil hij, na een goed seizoen bij Jong PSV, veel minuten gaan maken in de hoofdmacht. "Waarom kan ik geen basisspeler zijn?", vraagt hij zich hardop af in gesprek met Voetbal International.

"Ik werk iedere dag keihard en geef in alles honderd procent. Dan is het aan de trainer wat hij ervan vindt, of hij het in je ziet en wie hij dan opstelt. Maar naar leeftijd kijk ik niet en ik denk hij ook niet. Ik ben degene die het moet doen. Als ik het heel goed doe dan ga ik wel spelen", aldus een zelfverzekerde Malen. 

Aad de Mos stelde eind mei dat Malen 'minstens net zo goed is als Justin Kluivert'. "Haha, ik denk niet dat je ons kunt vergelijken. Justin is een goede vriend van me en ik heb lang met hem gespeeld bij Ajax. Ik was daar spits en hij al echt een buitenspeler. Nu maakt het mij niet zoveel meer uit. Ik kan links- en rechtsbuiten spelen, maar ook vanuit het midden aanvallen. Daar waar ik de meeste kans heb om te spelen, daar wil ik nu spelen."