PSV verlengt met steunpilaar: 'Ik had toen wel het idee dat ik zou vertrekken'

PSV verlengt met steunpilaar: 'Ik had toen wel het idee dat ik zou vertrekken'

17-07-2018 20:46
44

Hoewel Luuk de Jong kon rekenen op de nodige buitenlandse belangstelling, besloot hij afgelopen weekend zijn contract bij PSV te verlengen tot medio 2021. De 27-jarige spits koestert wat hij heeft in Eindhoven.

"Ik besef dat ik hier enorm goed op m'n plek ben en wil met PSV op jacht gaan naar meer successen", zegt De Jong op de website van zijn managementbureau Soccer Vision. Toen de Eindhovenaren drie maanden geleden de landstitel vierden, dacht De Jong niet dat hij zou blijven, geeft hij toe. "Ik had toen wel het idee dat ik zou gaan vertrekken, maar ben nooit op zoek geweest naar een vertrek."

"Er was o.a. interesse van de Mexicaanse topclub Club América, het Franse Bordeaux en van een club uit China, al werd dat nooit helemaal concreet", vervolgt de aanvaller. "Ik ben best wel avontuurlijk ingesteld, maar ben ook iemand die zich gelukkig prijst met wat hij heeft."

De honger naar prijzen is bovendien nog niet gestild bij De Jong. "Vorig seizoen werden we in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld door NK Osijek. Dat was een enorme domper, waar we wel motivatie uit hebben gehaald richting het kampioenschap. Nu willen we er in augustus direct staan, zodat we ons via de play-offs kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League."

"Op dat podium wil ik mezelf ook weer laten zien. We weten dus waarvoor we hier zo hard aan de slag zijn in Zwitserland", besluit De Jong.