Dolblije Blind richt zich op twee posities: 'Ajax is thuis, Amsterdam is thuis'

Dolblije Blind richt zich op twee posities: 'Ajax is thuis, Amsterdam is thuis'

Gepubliceerd: dinsdag 17 juli 2018 om 21:05di 17-07-2018 om 21:05

Daley Blind toont zich dolgelukkig met zijn terugkeer bij Ajax. De verdediger annex middenvelder keert na vier jaar Manchester United terug op het oude nest en kan niet wachten om te beginnen.

"Ik ben blij om terug te zijn. Ajax is thuis, Amsterdam is thuis. Het voelt goed", zegt Blind voor de camera van Ajax TV. De 28-jarige linkspoot kwam op Old Trafford niet veel meer aan spelen toe. "Je gaat gewoon kijken wat de opties zijn. En uiteindelijk werd Ajax concreet. Toen ben ik daar heel serieus over na gaan denken en heb ik de keuze met mijn hart gemaakt."

"Je moet het in zo'n transferperiode wel objectief bekijken, maar dit was voor mij gewoon een hele mooie optie, waar ik vol voor wil gaan", vervolgt Blind. "Ik heb de keuze echt gemaakt met mijn hart, met gevoel. Ik denk dat dit het goede moment is om terug te keren. Ik ben ook zeker niet teruggekomen om af te bouwen. Ik ben 28, voel mij fit en sterk. Ik ben er klaar voor."

Het is nog wel afwachten of hij volgende week tegen Sturm Graz al in de basis staat. "Ik ben ontzettend gretig, maar het moet wel verantwoord zijn", zegt Blind. 'Ik heb nu net drie of vier trainingen in de benen en Ajax is al een maand bezig. Dat is wel een verschil. Het seizoen duurt nog lang en ik wil graag het hele seizoen fit blijven, dus we zullen hier goed naar moeten kijken."

Blind richt zich bij Ajax op twee posities: centrale verdediger en defensieve middenvelder. "Ik weet dat mensen een leidersrol van mij verwachten. Ik heb veel geleerd in de afgelopen vier jaar en veel ervaring opgedaan. Ik heb twee nieuwe trainers meegemaakt bij United en met spelers op het veld gestaan van wie ik veel geleerd heb. Ik hoop dat ik dat kan overbrengen op de groep."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt de terugkeer van Blind een succes?

(10109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws